KWB Overdag

Een activiteit waar wij fier mogen over zijn.

Voor de 32ste keer gaan we weer van start.

Ontstaan.
Begonnen vanuit het verbond Limburg na de mijnsluitingen. Toen waren er veel gepensioneerden die teveel vrije tijd kregen en te jong waren om bij de bestaande gepensioneerde verenigingen aan te sluiten. Het eerste jaar organiseerde Limburg in een aantal afdelingen een reeks van voor- of namiddagen om de deze mensen een zinvolle bezigheid te verschaffen. Het volgend jaar moesten de afdeling proberen zelfstandig verder te werken. Op meerdere plaatsen werkte men één of meerdere jaren verder. Soms moesten ze het door allerlei omstandigheden opgeven zoals te weinig geïnteresseerden, huurprijs voor een lokaal, geen trekkers, enz.  Bij ons groeide in de loop van de jaren het aantal bijeenkomsten en werden ook de vrouwen verwelkomt.
In Heusden hadden we en heel sterke groep die geloofden in deze formule. Ik denk aan Michel Truyers, Jef Put, Bert Bijloos, Frans Truyers en nog andere. Berkenbos heeft zich snel bij ons aangesloten en Fons Truyers en Charly Verlinden hebben ook hard meegewerkt. De meesten zijn door omstandigheden gestopt met kwb overdag.
Nu gaan in november we voor de 31ste keer verder.

Wie mag meedoen?
 

Iedereen die geïnteresseerd is in een reeks van 17 bijeenkomsten.

Een mix van sportieve ontspanningen, bezoeken en boeiende (leerrijke) voordrachten.

De 1ste donderdag van november (7 nov) om 9 uur komen we samen in de feestzaal van de Kring en kan je je inschrijven.

De nieuwkomers krijgen daar een programmaboekje.

De anciens zullen dat in de loop van oktober in hun brievenbus vinden.

Prijs.
12 euro individueel en 15 voor een samenwonend koppel. Elk KWB lid is van harte welkom.

Aanwezigen.
Vorig jaar waren er veel ingeschrevenen. Gelukkig komt niet iedereen elke donderdag, de feestzaal zou altijd te klein zijn; gemiddeld zijn er 60 à 65 personen aanwezig. Door een gewijzigde opstelling van de beamer heeft tegenwoordig iedereen plaats aan een tafel. Als er moet gefietst of gewandeld worden zijn we met minder, bij een feest komen er meer. Inwoners van Heusden en Berkenbos en ook een enkeling van Zolder vormen ons publiek.

Sprekers.
Veel sprekers zijn aangenaam verrast door de opkomst op zo’n uur. Ook door de vragen die ze moeten beantwoorden merken ze dat het een geïnteresseerd publiek is die meegaan in hun uiteenzetting. Zij zorgen ervoor dat we collega’s van hun kunnen contacteren om ook iets van hun vakgebied te brengen.

Programma.
Als nieuwkomer krijg je een programmaboekje, ben je nieuwsgierig je vindt op http://kwbheusdencentrum.org het jaarprogramma, Voor meer inlichtingen kan je contact opnemen met klaus.neumann@telenet.be 0486/14.27.90

Addthis: 

KWB Overdag