Yoga

Yoga info avond 12 december om 18u30

Yoga info avond 12 december om 18u30

 

Vanaf woensdag 16 januari 2019 start KWB Heusden-centrum met een nieuwe activiteit, (een activiteit voor leden en niet-leden). Een eerste reeks van 10 beurten Yoga. Iedere woensdag behalve de vakantie woensdagen wordt er les gegeven.We starten telkens om 18u30. Om de les niet te storen wordt iedereen verwacht om 18u15. Om te weten hoeveel deelnemers er zullen aanwezig zijn op 12 december vragen we je het formulier in te vullen dat je op de website vind. Klik op de banner van Yoga, daar vind je het inschrijfformulier voor 12 december. Wil je meedoen met deze activiteit kan je je op 12 december al voorinschrijven  Het inschrijfgeld zal dan meegedeeld worden. Er diend voor de 10 lessen betaald te worden. Alain Jans en Joseph Bams zullen alles in goede banen leiden.

Wat is yoga eigenlijk! Wat houdt Yoga in? Er bestaan verschillende vormen van Yoga. De yoga die wij gaan beoefenen is het leren onder controle krijgen van de ademhaling. Wetenschappelijk is de yoga-ademhaling onder andere onderzocht aan het Columbia College of Physicians and Surgeons in New York. Hieruit bleek dat de yoga-ademhaling een methode is die het autonome zenuwstelsel in balans brengt; ze bleek psychologische en stressgerelateerde klachten te beïnvloeden. De onderzoekers richtten zich op technieken uit de sudarshan kriya.[5] Hatha-yoga bestaat grotendeels uit asana's (lichaamshoudingen) en pranayama (ademhalingstechnieken).  De hatha-yoga vormt de basis voor veel andere, verder ontwikkelde soorten fysieke yoga.

Maar voor we zover zijn zal er een infoavond gehouden worden. Een gediplomeerd yogaleraar zal ons komen vertellen welke vorm van yoga er zal gegeven worden. Yoga wordt ook al te vaak in een verkeerd beeld geplaatst. Yoga is voor alle leeftijden, jong en oud, mannen en vrouwen kunnen yoga beoefenen. Geen gekke toestanden van zich in allerlei bochten te wringen. Yoga bestaat ,uit verschillende reeksen van lessen.

Wil je meer te weten komen, kom dan zeker op woensdag 12 december om 18u30 naar de feestzaal van de Kring en laat je inspireren door mee te doen aan de eerste reeks van 10 beurten Yoga.